Pályázat

Pályázat2017.12.31.

Sajtóközlemény

Az ASZAI Kft. tűzifa és ipari fa gyártási tevékenységének kapacitásfejlesztése

A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2-16-2017-01297

ASZAI Mezőgazdasági Szolgáltató és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság 6,4 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a „Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása” tárgyú pályázati kiíráson, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül. A beruházás célja a vállalkozás termelési kapacitásának növelése, technológiai hátterének fejlesztése volt. 

Az ASZAI Kft. jelen beruházás keretében egyrészt a vevők részéről jelentkezett elvárásoknak, továbbá a tűzifa iránti megnövekedett keresletnek kielégítését tűzte ki célul. 

A vállalkozás jelenlegi gépparkját kívánta fejleszteni tűzifa körfűrész géppel, hasító géppel, csomagológéppel, dobfűrésszel, motorfűrésszel. Mindeddig 1 és 3 méteres hosszúságban értékesített tűzifát a motorfűrésszel hasítják el. A dobfűrész egy nagy teljesítményű gép, kisebb, igény szerint méretekre hasítja a fát. A körfűrésszel történik meg a hasított fa darabolása. A hasító gép 10-12 cm-es darabokra hasítja a vastagabb fákat, előkészíti az anyagot a darabolásra. A géppark jelen projekt keretében tervezett fejlesztési mértéke egyenes arányosan többlet kivitelezési feladatok elvégzésre teszi alkalmassá a vállalkozást. Lehetővé teszi azon vevői igény kielégítését, hogy kisebb darabokban, hasított, vagyis már kész tűzifát értékesítsenek számukra, továbbá biztosítja az új, ipari fa előállítására irányuló tevékenységének technológiai hátterét. A beruházás tárgyát képező gépek által elvégezhető munkafolyamatok révén a vállalkozás munkavállalói számára folyamatos munkavégzést tud biztosítani, mivel a nagy mennyiségű, feldolgozásra váró fa bekerül a telepre, ahol a gépekkel megtörténik a kérgezésük, hasításuk, darabolásuk. Ezzel együtt a vevők részére folyamatos ellátást tudnak biztosítani a telepen tárolt fa folyamatosan történő feldolgozásával. A laptop, a mobiltelefon és a nyomtató a cég informatikai hátterét hivatott erősíteni.

A társaság fő célkitűzése a piaci pozíció megőrzése, valamint tovább erősítése, a folyamatos fejlődés biztosítása a meglévő tevékenységek minőségének fejlesztésével, új szolgáltatások bevezetésével, a minőségi munkához szükséges munkakörülmények és technológiai háttér megteremtésével.

A gépek használata nélkülözhetetlen a gyors, precíz és hatékony munkavégzés tekintetében, hozzájárulnak a munkák elvégzéséhez szükséges idő csökkentéséhez, a kapacitás növeléséhez, a meglévő géppark bővítéséhez.  

A fejlesztés megvalósítása hozzájárult a vállalkozás versenyképességének, piaci pozíciójának valamint jövedelemteremtő képességének megőrzéséhez, erősítéséhez. 

A támogatás mértéke (%-ban): 50%

A  projekt befejezési dátuma: 2017.12.22.

A projektről bővebb információt a http://www.aszai.hu/ oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:
Gunszt János
Elérhetőség: +36-30-475-7580; gunszt.janos[at]gmail[dot]com